Ξενοδοχείο Ανδρομέδα - Σίφνος

 

 

Andromeda hotel sifnos
Andromeda sifnos hotel Hotel Andromeda in Sifnos Ξενοδοχείο Ανδρομέδα στη Σίφνο Andromeda Hotel in Sifnos Andromeda Hotel a Sifnos

Η θέση του Andromeda

Το Andromeda βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Εξάμπελα, 800μ. από το κέντρο της Απολλωνίας, όπου χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Σίφνου. Για να φτάσετε εκεί, θα χρειαστείται λιγότερο από 5 λεπτά με το αυτοκίνητο ή με μηχανάκι και 15 λεπτά με τα πόδια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο, του οποίου η στάση βρίσκεται στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου με το μονοπάτι που οδηγεί στο Andromeda.

Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο του λεωφορείου μπορείτε να πάτε στις παραλίες του Φαρού (5χλμ) και του (Πλατύ Γιαλού) 6χλμ. Το διάσημο χωριό Κάστρο απέχει 4χλμ., η παραλία Βαθύ 10χλμ. και οι Καμάρες 7χλμ.

Το Andromeda βρίσκεται στην καρδιά του νησιού, σε ιδανική τοποθεσία για εξορμήσεις σας με τα πόδια: περίπου 50 λεπτά με το Κάστρο, 45 λεπτά από το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα με το αρχαιολογικό μουσείο, 1ώρα και 15 λεπτά για το διάσημο μοναστήρι της Χρυσοπηγής. Θα χαρούμε να σας δώσουμε συμβουλές για να ανακαλύψετε το νησί της Σίφνου!

Το χωριό Εξαμπελά, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Απολλωνίας, είναι ένας από τους κεντρικούς οικισμούς της Σίφνου. Στην είσοδο του χωριού, θα βρείτε τις Αράδες, μια σειρά από δέκα ανεμόμυλους, που οι περισσότεροι από αυτούς διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Τα Εξάμπελα είναι το χωριό του ποιητή και ακαδημαϊκού Αριστομένη Προβελέγγιου (1936-1950) και του μεγάλου δασκάλου της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Νικόλαου Τσελεμεντέ (1878-1958). Στα νότια του χωριού βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Βρυσσιάννης (1642).


Δείτε τη θέση του Andromeda