Ξενοδοχείο Ανδρομέδα - Σίφνος

 

 

Andromeda hotel sifnos
Andromeda sifnos hotel Hotel Andromeda in Sifnos Ξενοδοχείο Ανδρομέδα στη Σίφνο Andromeda Hotel in Sifnos Andromeda Hotel a Sifnos

Λίγα λόγια για τη Σίφνο

Η Σίφνος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται ανάμεσα στα πλησιέστερα νησιά Σέριφο, Κίμωλο, Μήλο, Πάρο.

Απέχει από τον Πειραιά 75 μίλια. Η διάρκεια του ταξιδιού απο τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής ειναι περίπου 3 ώρες.

Οι 3000 περίπου μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, με την αγγειοπλαστική και με τουριστικά επαγγέλματα.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το όνομα Σίφνος αποδόθηκε στο νησί από το ανθρωπωνύμιο Σίφνος του οικιστή του νησιού, που ήταν γιός του ήρωα της Αττικής Σουνίου.

Οι παραλίες του νησιού πεντακάθαρες, ικανοποιούν όλα τα γούστα. Χρυσές αμμουδιές, ακτές με βότσαλα, κάποιες οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όλες με γαλάζια νερά, περιμένουν τους παραθεριστές. Μερικές από αυτές είναι: Χρυσοπηγή, Αποκοφτό, Φάρος, Γλυφό, Φασολού, Βαθύ, Χερρόνησος, Καμάρες, Βρουλίδια και άλλες.

Τέλος από τα σημαντικότερα στολίδια της Σίφνου είναι οι οικισμοί της. Πλακόστρωτα σοκάκια, ολάνθιστες αυλές, παραδοσιακά αρχοντικά, γραφικά ταβερνάκια και καφέ περιμένουν να τα επισκεφθείτε. Μερικοί οικισμοί που αξίζει να γνωρίσετε είναι: τα Εξάμπελα, ο Αρτεμώνας, το Κάστρο, ο Φάρος και φυσικά η Απολλωνία, που είναι και η πρωτεύουσα της Σίφνου.